Комп’ютеризована бібліотека сьогодні виконує особливу місію - забезпечує читачам оперативний доступ до інформаційних ресурсів і одночасно є центром виховання інформаційної культури. Інтеграція новітніх технологій у традиційні бібліотечні послуги позитивно впливає на процес залучення користувачів -

дітей до книги і читання. Наші діти мають право і повинні жити в сучасному світі, вміючи використовувати його для свого розвитку, адже у світі стільки всього цікавого й прекрасного, у тому числі й у світі віртуальному.

Завдяки Пункту вільного доступу до Інтернету, що діє в Центральній дитячій бібліотеці юні користувачі отримують можливість користуватися практично необмеженою кількістю інформаційних джерел, мають чудову нагоду стати учасниками інноваційних заходів, позмагатися в онлайн – іграх та конкурсах, поспілкуватися з однолітками, подивитись улюблений мультик та скористатися послугою Wi-Fi та створити мультимедійну презентацію.

/Files/images/IMG_20180221_144951.jpg

Інтернет - урок «Щоб було, якби комп’ютерів не було» був проведений працівниками ЦДБ. Під час уроку діти передивились презентації «Вплив комп'ютера у житті людини» та «Що може комп'ютер?». Також присутні обговорили яку користь може надати комп'ютер, поділились своїми особистими прикладами (це і спілкування з родичами, які знаходяться далеко, можливість щось купити через мережу Інтернет, допомога у навчанні).

Онлайн розслідування «Слідство ведуть читачі»

/Files/images/P4045105.JPG

Віртуальне знайомство «Літературні герої на «Coogle- карті» (ЦДБ).

Відвідувачі заходу пройшли стежками Шерлока Холмса та Доріана Грея, познайомились з відомими персонажами творів Чарльза Діккенса, А. Ліндгрен, Д. Роулінг, подорожували казковими замками, блукали лабіринтами печер, здійснили чудову мандрівку часом та перемістились у різні події. Незвичайне знайомство в мережі дало змогу школярам познайомитись як з відомими персонажами так і відкрити для себе нові.

/Files/images/14.jpg

Веб - подорож «Інформаційне сафарі для допитливих»

Спочатку діти отримали порцію свіжої інформації про найцікавіші місця нашої країни, а потім розпочалась справжнє сафарі. Відвідувачі полювали на інформацію про найцікавіші куточки України, подорожували буковими лісами Карпат та підкорювали найвищі гірські вершини. Діти стали справжніми мисливцями за інформацією, дізнавшись про невичерпні можливості мережі Інтернет.

/Files/images/13.jpg

Інтернет – драйв «Лоцмани у морі Інтернету»(ЦДБ).

Метою драйву було максимальне сприяння розвитку кожної дитини; допомога користувачам розкрити свій інформаційний та творчий потенціал, навчити бачити проблему й шукати її різностороннє вирішення; розвивати пізнавальні і творчі здібності дітей, навики спілкування у навчально-ігровій діяльності, вміння знаходити різні шляхи пошуку цікавої інформації.

/Files/images/12.jpg

Інтернет-нишпорки у бібліотеці

«Чому айсберги не тонуть?» , «Як жіноча спідниця допомогла винайти повітряну кулю?» на ці, та багато інших цікавих запитань шукали відповіді учасники бібліогри «Інтернет-нишпорки» у Центральній дитячій бібліотеці ім. М. Горького. Перед початком гри учасники отримали повний інструктаж як не «заблукати в павутині». Діти навідмінно виконали завдання та долали перешкоди. Також учасники, приймаючи участь у цікавій вікторині, змогли проявити свої навички та вміння використовувати наукові видання, енциклопедії та інтернет-ресурси для пошуку потрібної інформації.

/Files/images/P6069545.JPG

Подорож Країною «Комп’ютерленд»

Чергове заняття проведено на базі Пункту вільного доступу до мережі Інтернет Центральної дитячої бібліотеки ім.М.Горького. Мета якого була познайомити дітей з комп’ютером, сучасним інструментом для обробки інформації, який розширює інформаційне поле людини та її можливості.

Діти розповідали про історію виникнення комп’ютера та можливості його використання у всіх сферах життя нашої країни та світу в цілому, відгадували загадки, розповідали про складові частини комп’ютера. А потім пограли в гру «Чорний ящик», в якому були сучасні на найдавніші носії інформації. Подорожували відвідувачі по веселій країні «Комп’ютерленд» та складали сучасну казку ,пов’язавши її героїв з комп’ютером, переглянули мультфільм "Де знаходиться інтернет?"

Загалом присутні отримали багато корисної і цікавої інформації, а також дізналися про проблеми, які можуть виникнути, якщо не дотримуватися правил користування комп’ютером.

/Files/images/P6109840.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 765

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.