Картопляний бенкет "У смачного овоча в гостях"

Здавалося б, що цікавого можна розповісти про картоплю? Звичайний собі овоч, який в Україні називають «другим хлібом».З нього можна приготувати 999страв – стверджують досвідчені кулінари. Та ще й що то за українець, який не любить ласувати картоплею. Варена, смажена, печена, по-грецьки, по королівськи та закарпатськи, піца, запіканка, крокети, картопляні котлети.

Про цей чудовий овоч працівники Центральної дитячої бібліотеки ім. Горького підготували та провели для дітей молодшого шкільного віку Картопляний бенкет «У смачного овоча в гостях».

Скільки літератури було переглянуто в ході підготовки до нього у пошуках інформації про картоплю і про виготовлення страв з неї! А потім все знайдене було озвучене , приготовлене і представлене у бібліотеці. Були: вікторина «Картопелька картопля», конкурс загадок «Це картопля - бараболя, завітала до нас з поля», конкурси серед дітей на краще знання картоплі: «Картопляний комбайн», «Картопляна смакота», «Картопляна Попелюшка» та інші. Була відома пісня про Антошку, який не хотів копати картоплю і фото сесія.Насамкінець учні змагалися в конкурсі «Картопляна майстерня», де кожен учасник зробив чудовий виріб із картоплі.Активними учасниками були учні шкіл №7 та 11. Загалом картопляний бенкет так захопив присутніх, що навіть ті, хто затято не їв картоплі, змушені були змінити власні переконання. Адже не скуштувати таку смакоту – просто не можливо.Всі учасники забажали знову зустрітися в дитячій бібліотеці, адже осінні канікули – 2014 продовжуються.

Кiлькiсть переглядiв: 340

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.