Кожна країна намагається встановити найбільш вдалу атмосферу взаємоспівробітництва з іншими країнами. Дуже часто це обумовлено тим, що країні необхідні партнери на міжнародній арені, оскільки вона сама неспроможна вирішити ті чи інші внутрішні проблеми. Клімат прийняття між странами світу допомагає у встановленні добрих економічних та політичних відносин і є гарантом непорушення цілісності державних кордонів та прав людини у всесвітньому середовищі. Крім того, дуже часто країнам сектору, що розвивається, необхідні закордонні інвестиції в економіку, бо саме так вони здібні перейти з розвиваючогося табору до табору розвинутих країн. Саме для цього подекуди президенти країн здійснюють візити поваги до інших країн, з наміром виявити свою повагу та з очікуванням підняття свого престижу на міжнародній арені.

Останнім часом одним з найкрупніших іноземних інвесторів в Україні є Японія. Саме тому окрім офіціальних візитів президента України, було 2017 рік оголошено роком Японії в Україні. Це рішення направлено на укріплення стосунків між державами та зміцнення стосунків у економічному та політичному секторі. Така позиція президента України призведе до збільшення кількості візитів представників Японії в нашій країні та збільшення іноземних інвестицій в економіку.

Японія- країна з дуже давніми й непорушними традиціями, що чітко дотримуються й досі. Так залишилися традиційними японський костюм, літературна японська мова, національний інтер’єр, церемонія чаювання, театр «кабукі» і величезна кількість інших оригінальних звичаїв. І це все — в оточенні надсучасних нанотехнологій! Ось таке унікальне поєднання традиційного й сучасного суспільства, чого не зустрінеш у будь-якій іншій культурі.

Унікальним також є ставлення японців до природи — воно сповнене глибоко споглядання і романтики. Цей народ захоплюються натуральною красою пейзажу, квітів, моря, яку здавна оспівує у віршах. У Японії існують навіть спеціальні церемонії споглядання природних явищ.

Не можна не відзначити таку рису характеру японців, як чесність. У Країні Сонячного сходу активно працюють бюро знахідок, куди люди приносять загублені кимось речі. Отже, якщо під час перебування у Японії ви забудете десь свою парасольку — висока вирогідність того, що ви можете знайти її у бюро знахідок.

Ось така вона Японія. Є чого навчитися або хоч взяти за приклад.

2017 рік оголошено в Україні роком Японії

З метою поширення інформації про культуру та традиції Японії серед користувачів дитячі бібліотеки Шостки активно долучилися до відзначення в Україні року Японії. На протязі 2017 року в бібліотеках оформлялися книжкові виставки,тематичні полички,куточки,проводилися різні масові заходи.Вони знайомили відвідувачів з візитівкою держави,з невичерпаністю традицій,з японським характером,цікавими фактами про Японію-країною без перебільшень унікальною.

В бібліотеках були оформлені постійно діючі тематичні полички-знайомства:«У світі Японської казки»(ЦДБ); «Загадкова Японія»(ЦДБ); «Цікаві факти про Японію»(ДФ№1); «Подорожуємо Японією»(ДФ№3).

Креативним підходом до оформлення відрізнялася поличка-інсталяція «Цікавий світ Японії»(ЦДБ). Поличка представляла добірку кращих зразків японської художньої літератури й оздоблена яскравими малюнками, зверненням до читачів, а також безліччю дрібничок японського побуту.

Інтернет-подорож «Маленьке віконце у великий світ Японії», такий захід провели бібліотекарі Центральної дитячої бібліотеки для першокласників школи-гімназії. Дітки дізнались багато цікавого про таємничу і загадкову Країну Вранішнього Сонця, національні символи країни,національним одягом. Захопила увагу дітей дуже різноманітна культура Японії,частинами якої є мистецтво бонсай, мистецтво створення композицій – ікебана та мистецтво орігамі.

/Files/images/P3151807.JPG

Майстер-клас з орігамі «Дива власноруч»(ЦДБ). Талановита майстриня міста-Дерев’янко О.В. напочатку зустрічі розповіла дітям про історію появи цього виду мистецтва. Майстриня вчила дітей робити паперову фігурку журавля, який спрадавна в Японії вважається символом довголіття та щастя. Також діти з задоволенням навчилися робити паперових метеликів та жабок.

/Files/images/P7253313.JPG

Країнознавча подорож «Загадкова Японія». Під час подорожі в Центральній дитячій бібліотеці діти 6-х класів ЗОШ №5 мандрували по містах Японії, знайомилися з традиціями та звичаями країни. Всі разом переглянули презентацію про культуру Японії,яку підготували для них працівники відділу обслуговування. З цікавістю та жвавим обговоренням подивилися відеофільм про навчання в школах,про своєрідну систему виховання дітей в Японії,слухали японську музику.

/Files/images/P3151810.JPG

Уявна екскурсія-подорож «Мандруємо до Японії»(ЦДБ). На заході діти 5-х класів вчились порівнювати спільні та відмінні ознаки у житті українців та японців: у традиційних національних костюмах, у відношенні до природи, у образотворчому мистецтві, у національних традиція та святах, у кулінарних уподобаннях та архітектурних традиціях. Було видно що присутні захопились японською тематикою з яким захопленням вони розповідали цікавинки про дивну країну. Були активними і допитливими.Бібліотекарі показали відео-презентацію.

Кiлькiсть переглядiв: 683

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.